MGM Menjangkakan Osaka IR Menyumbang 5M kepada Cukai
toto

MGM Menjangkakan Osaka IR Menyumbang $775M kepada Cukai

MGM Resorts menjangkakan resort bersepadu Jepunnya menyumbang $775 juta yang cemerlang kepada cukai tempatan. Ed Bowers , presiden pembangunan global di MGM Resorts International, mendedahkan lebih lanjut mengenai perkara itu.

MGM Bercadang Membina Resort Bersepadu yang Besar di Osaka
Semasa hari pembukaan G2E Asia 2022 , Bowers bercakap tentang perniagaan syarikat di Jepun dan pusat peranginan baharu MGM berharap untuk dibina di result hk Osaka. Sebagai ketua eksekutif cabang Jepun pengendali itu, Bowers adalah orang yang terbaik untuk mengulas mengenai topik tersebut. Beliau mendedahkan bahawa MGM cukup optimistik mengenai usaha sama dengan Orix Corp.

MGM Resorts dan Orix Corp membayangkan membina sebuah resort bersepadu di kawasan seluas 49 hektar di Osaka. Kedua-dua syarikat berharap untuk menerima kelulusan menjelang akhir 2022 supaya mereka boleh mula mengusahakan projek itu secara rasmi pada 2023.

Buat masa ini, Bowers berkata, MGM Resorts memberi tumpuan untuk memuktamadkan rancangannya untuk rupa dan infrastruktur resort itu. Tambahnya, pasukan syarikat itu juga sedang menyediakan tapak untuk proses pembinaan. Apabila MGM Resorts menerima kelulusan rasmi daripada kerajaan pusat Jepun, ia akan memuktamadkan reka bentuk dan bersedia untuk memulakan kerja.

Bowers Berkata Resort Akan Menyumbang Banyak kepada Ekonomi Tempatan
Bowers berharap syarikat itu akan mula membina pusat peranginan bersepadu baharu itu selewat-lewatnya pada pertengahan 2023. Jika semuanya berjalan mengikut perancangan, tempat baharu itu sepatutnya sedia dibuka pada Keluaran Sydney penghujung 2029, dedah wakil MGM itu. Beliau juga menambah bahawa resort baharu itu berkemungkinan akan menjadi yang paling mahal seumpamanya di Asia kerana MGM menjangkakan kos pembangunan melebihi 1 trilion .

Menurut rancangan MGM Resorts, IR baharu itu akan mempunyai 2,500 bilik , teater dengan 3,500 tempat duduk dan ruang seluas 68,000 meter persegi untuk konvensyen. Di samping itu, resort itu akan menyediakan pekerjaan kepada 15,000 orang dan dijangka menyumbang sekitar $775 juta setahun kepada ekonomi tempatan.

Bowers mengelak daripada membuat ramalan tentang pendapatan tahunan resort bersepadu di Osaka. Bagaimanapun, beliau berkata MGM Resorts menjangkakan ia akan mengatasi pendapatan banyak IR Asia yang lain.

Bowers Menjangkakan IR untuk Meningkatkan Pelancongan
Bowers percaya bahawa pusat peranginan Osaka akan menjadi sebahagian daripada pelancongan di wilayah itu. Beliau menegaskan bahawa walaupun tidak ada minat besar dalam pelancongan permainan di Jepun sekarang, kerajaan Totobet SGP Jepun sedang berusaha keras untuk mengubahnya. Menurutnya, Jepun mahu mencontohi permainan Asia yang terbaik dan “membawanya ke tahap yang lain.”

Pertama, mereka memerlukan pembida untuk menghantar pusat peranginan bersepadu yang akan menarik pelancong asing seperti Singapura tetapi juga memerlukan pengendali untuk mempromosikan dan menghantar pelancong asing secara aktif ke tarikan lain di kawasan Jepun.

Ed Bowers, Ketua Pegawai Eksekutif, MGM Resorts Jepun
Bowers menyimpulkan bahawa beliau percaya pasaran permainan Asia akan pulih pada masa IR dibuka, walaupun terdapat halangan semasa yang dialaminya.